Sobre mi...

 

Sóc Xavier Ortiz, actor des de fa més de 30 anys. M’he especialitzat en conduir cerimònies de casament. He fet teatre, cinema TV i ràdio i, en l’actualitat, dono classes d’interpretació a l’Escola Catalana de Doblatge (ECAD). També assessoro a executius i empresaris a comunicar millor els seus productes i idees millorant les seves presentacions en públic o per internet.

La meva història en aquest món dels casaments …

Un dia, ja fa molt de temps, un bon amic meu es casava pel civil. Em va preguntar si voldria conduir la seva cerimònia. Volia casar-se legalment, però sabia que la cerimònia de l’ajuntament era molt avorrida, freda i no volia que, en un dia tan assenyalat, els seus convidats la recordessin així i em  va dir:

La proposta

– Mira, el divendres ens casarem a l’ajuntament legalment, però com la cerimònia serà un rotllo, el dissabte volem celebrar-ho  amb la família i els amics.

Volem fer una cerimònia simbòlica, emotiva, que hi hagi una mica de tot, que riguem, que ens emocionem, que sigui com nosaltres som, feta més al nostre estil, així els convidats podran tenir un record bonic del nostre casament.

Com tu ets actor hem pensat que potser podries fer-ho … Què et sembla?

La cerimònia

La veritat és que em va sorprendre la proposta, no sabia que es pogués fer una cosa així, però és clar, era el meu amic, així que no m’ho vaig pensar dues vegades, a més seria un excel·lent regal de noces …

– Doncs clar, ho faré encantat!

Em vaig preparar un petit discurs, entre els tres vam buscar lectures i rituals per complementar la cerimònia i vàrem preparar el que seria la cerimònia simbòlica. El dia de la festa, al principi una mica nerviós, vaig conduir  la cerimònia: vaig parlar de l’amor, de la amistat, dels nuvis, de les seves famílies, vaig explicar algunes anècdotes, vàrem fer el petit ritual que els nuvis havien triat i vaig convidar, també, a parlar a les persones que ho van desitjar .

L’oportunitat

El resultat va ser magnífic, tots els convidats van quedar encantats pel nivell de la cerimònia, per tal com vaig parlar i per tal com l’havia conduït. La gent va riure, es va emocionar i va seguir amb alegria cada una de les meves sortides, les dels nuvis i les de les persones que van intervenir. Va ser mitja hora que va passar volant.

Durant l’aperitiu se’m va acostar un amic de el nuvi:

– Hola Xavier, et felicito per la cerimònia. Mira, jo sóc representant d’actors i promotor d’espectacles. Tinc alguns clients que es dediquen a la producció d’esdeveniments i darrerament els demanen oficiants de cerimònies civils simbòliques, per fer-les en masies, restaurants i hotels … Creus que podries parlar amb ells? 

El canvi

– Carai – li vaig dir, – Això no m’ho esperava, ni tan sols sabia que es feia … –
I vaig pensar, – per què no-?
Al cap i a la fi, actuar és commoure les persones i una cerimònia és un lloc privilegiat per a això…

Així que vaig acceptar

I el que va començar essent una part més de les meves actuacions es va anar convertint, a poc a poc, en la part principal de la meva activitat com a actor i en una passió . Ja fa més de 15 anys d’això …

Durant aquests anys he anat perfeccionant la meva manera de fer, he trobat desenes d’escrits, rituals de tota mena i he anat adquirint un estil propi que realment arriba a les persones, les commou, les diverteix i, sense arribar a ser un showman ni un romanticot ensucrat, he trobat el punt d’equilibri òptim, per captar l’atenció dels convidats i comunicar el sentir dels nuvis.

És per això que sempre que contacto amb les parelles, m’esforço per conèixer a fons com són, quins gustos tenen, com conceben aquest dia tan especial per a ells … Perquè, d’aquesta manera, puc oferir un servei diferent i exclusiu: cerimònies úniques i irrepetibles .

Segons l’opinió d’alguns organitzadors de casaments (que són persones que saben del què parlen) “Es difícil trobar l algú que ho faci tan bé com ell”. I en quatre idiomes!!!

Tot serà perfecte

Planifiquem junts aquest dia tan bonic !

Avís Legal | Política de Privacitat

×