Podeu fer cerimònies legals?

Cerimònia Civil legal

Moltes parelles em pregunten si des de “bodasciviles.es” podem fer cerimònies legals, és a dir, si la cerimònia que celebrem nosaltres té caràcter oficial, com si es fes en el Registre Civil o davant d’un notari …

No, ho sento no puc fer cerimònies “legals”.

Si voleu que la cerimònia sigui legal i fer-la en un recinte aliè a les dependències municipals o notarials, haureu de contactar amb l’ajuntament en el qual estigueu empadronats, el Registre Civil o algun notari i sol·licitar si tenen aquest servei en restaurants o locals aliens a les seves oficines …

Alguns ho fan, però no tots. Així que depèn de l’ajuntament, regidor o notari amb que us topeu i de l’humor que tingui en aquell moment, ho podreu fer o no … Si no volen o no poden desplaçar-se ho haureu de fer en els seus locals en horari laboral.

Els tràmits que s’han de fer són senzills, tot i que segons l’ajuntament que us toqui, poden fer-vos esperar dies, o fins i tot mesos. Al final d’aquest article us explico breument els passos a fer per casar-vos legalment.

Cerimònia personal i emotiva

Pel que fa a la cerimònia que us proposo …

Jo sóc un actor professional que us ajudo a fer una cerimònia el més bonica i emocionant possible, al lloc que trieu, pot ser un hotel, restaurant o masia, a la platja o en un paratge natural que us commogui especialment i, naturalment, en l’horari que vosaltres desitgeu, amb tants convidats com hàgiu triat i amb la decoració que us vingui de gust, no hi ha restriccions ni límits … Però que no és oficial.

Molts nuvis trien aquesta opció perquè els casaments “legals” en ajuntaments o notaries resulten curtes, impersonals i avorrides, és per això que van a professionals com nosaltres per poder fer una cerimònia més bonica, entranyable, emocionant i també, per què no, divertida… A la seva mida i al seu gust.

El que la majoria dels nuvis amb els quals col·laboro fan, és que es casen legalment un dia laborable (amb, al menys, dos testimonis) i un altre dia celebren la cerimònia (la de veritat, he, he …) en el lloc que han triat juntament amb la seva família i amics.

Si voleu aquest tipus de cerimònia estaré encantat d’ajudar-vos, però si la voleu estrictament legal, malauradament, no la podrem fer junts …

Alternativa: dos en una

De vegades, juntament amb la parella, hem contactat amb els regidors o notaris i ho hem planificat junts … Jo realitzo una cerimònia personalitzada, entranyable i plena d’emoció i, en un moment donat, presento al regidor o notari el qual realitza la part formal de la cerimònia. Després, depenent de com hàgim convingut fer-ho, ell em torna la paraula per tancar la cerimònia o bé ho fa ell.

És una altra forma de poder fer les dues cerimònies en una: la legal i l’emocional, però, això sí, el regidor ha d’estar disposat a desplaçar-se a el lloc de la celebració…

Cerimònia de noces legal

A continuació, us indico els passos necessaris per fer una cerimònia legal:

Qualsevol persona pot contraure matrimoni civil a un Ajuntament o notaria si compleix els requisits legals per fer-ho. Per celebrar aquesta cerimònia a l’Ajuntament cal que al menys un dels futurs contraents compleixi alguna d’aquestes condicions:

Estigui o hagi estat empadronat al municipi on la celebrareu

Treballi al municipi

O tingui família directa (pares o germans) actualment empadronats.

Avís molt important:
Prèviament cal tramitar l’expedient de matrimoni al Registre Civil del municipi on, al menys un dels dos membres de la parella, estigui empadronat.

Tot i que hi hagi reservada data per al casament a l’Ajuntament i que s’hagi abonat la taxa corresponent no es podrà contraure matrimoni fins que l’expedient estigui aprovat (consultar directament amb el Registre Civil el temps necessari per tramitar l’expedient de matrimoni, ja que pot trigar més de 4 mesos en resoldre’s).

Us passo aquest enllaç perquè us pugueu assessorar amb més seguretat

En fi, això és el que us puc oferir …

Moltes gràcies per haver entrat a bodasciviles.es

×